Köp Biljett

6 februari 2021 17:00Reimersholme Hotel

Hotell Alkberg
Live

Livekonsert med ständigt aktuella Mattias Alkberg och Jonatan Lundberg, 3-rätters middag och roomservice på Reimersholme Hotel.

Världspremiär för några helt nya låtar och dikter samt sånger från senaste släppet Bodensia. "Det är svårt att inte känna sig destabiliserad av Bodensia. Alkbergs mest bisarra album innehåller en röd silkestråd av universell skönhet." skriver Jonathan Sindihebura i Tidningen Gaffa.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.

Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling “Separerade ägg”. 

På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Sammanlagt har han gett ut 8 böcker, 27 album och 26 EPs i eget namn och med The Bear Quartet. “Anarkist” (2011) är en skiva och en 100-sidig bok, en samling bestående av tidigare publicerade krönikor, recensioner och annat. 

Albumet “Mattias Alkbergs Begravning” (2013) var också en föreställning som sattes upp på Dramaten i Stockholm och blev en konsertfilm på SVT. Det elektroniska albumet “Personer” (2015) spelades in i Ingmar Bergman-gårdarna på Fårö, och blev även den en turnerande föreställning, med såväl dansare som extramusiker. “Ingen söm på Stengatan är en låt” (2016) på Personer som blev en kortfilm om nattarbetare i Luleå i regi av Clara Bodén. Filmen har visats på flera filmfestivaler i Norden och Sydkorea. Hösten 2016 släpptes “Ön”, hans sjunde diktsamling som följdes av en tre månader lång musik- och poesiturné i hela Sverige.

Roomservice
Så här går det till:

Konserten lokalstreamas från scenen en trappa ned upp till rummen. Detta är ett exklusivt livegig på nytt sätt, i nya tider. Det kommer att bli en speciell kväll på många sätt!

Ni checkar in på rummet där ni serveras trerätters middag och får tillgång till direktsändningen från scenen. Konserten börjar 19:00 och kvällen rundas av vid 23:00 för de som inte valt att övernatta. Vi serverar bubbel, naturviner, öl, drinkar och alkoholfria alternativ hela kvällen och natten.

Incheckning 17:00-18:00

Boka i grupp om fyra närstående för att hamna i samma rum. Är ni färre än fyra personer kommer ni att placeras i rum tillsammans med andra. 

CORONA
Vi gör allt från vår sida för att förebygga mot smittspridning och ber er som har förkylningssymtom eller bor med någon som har det att stanna hemma. Avboka 24 timmar innan konserten och få alla pengar tillbaka.

Två i varje rum kan övernatta om så önskas. Det finns en biljettkategori för det och då ingår frukost dagen efter.

Välkomna, vi ser fram emot att ta hand om er och ge er en annorlunda upplevelse ni sent ska glömma!

/ Team Hotell Alkberg

Köp Biljett