Köp biljett

11 February 2023 19:00Reimersholme Hotel

Krake + The Vapour Veils
11 feb kl 19:00

The Vapour Veils är en kvartett från Stockholms södra förorter som bildades under 2021.

Med gitarrdrivna melodier och den ena foten i Stockholmsnatten och den andra i vardagens tristess och längtan efter något eller någon, framför de låtar som verkligen känns och texter som faktiskt betyder något.

De kallar själva sin stil som old school indie men musiken beskrivs ofta som en hybrid av indie, postpunk och dreampop med en släng av shoegaze.

Under 2022 har de släppt fem singlar och ett debutalbum som alla fått mycket fin kritik i länder som USA, England, Tyskland och Spanien.

Flera av deras singlar har spelats flitigt på radio i främst USA där de bland annat utsetts till veckans band på radiostationen X-Ray FM och debutalbumet ”The Last Hurrah” tilldelades en 8:e plats när Sound & Vision summerade 2022 års bästa album!

Fredag 17 mars släpps en EP med 4 nya låtar men redan den 27 januari får man ett smakprov i form av en första singel, ”St. Pauls Café”.

KRAKE spelar gitarrdriven indierock. Bandet har Luleå som bas och därifrån skrivs låtar om tunga städer, arbetslivets själsliga dränering, kärlek och svek. Medlemmarna syns även i band som Eterkropp och Hondjävul.

I höstas släppte KRAKE sin andra EP "Smuts" där hets, ilska, sorg, kompromisslöshet och undfallenhet får samsas i fyra akter.

Insläpp 19:00
Live 20:00
Mat från 17:00

Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se

Sova över? Vi har rum från 395kr. Använd koden VIP22 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se