Köp biljett

17 September 2021 19:00Reimersholme Hotel

Lele Lele Orchestra
17 sep kl 19:00

Intensivt och medryckande spelar Lele Lele Orchestra bulgarisk folkmusik och balkan-romsk repertoar till ångande dansgolv såväl som för lyssnande publik. Bandets utgångspunkt är den bulgariska folkmusikens rika tradition av vindlande melodier, sentimentala sånger och halsbrytande rytmer i möte med hejdlös improvisation och lekfullt samspel med varandra och publiken.

MEDLEMMAR:

Mihail Dinchev - tambura, sång och dans
Kai Sundquist - klarinett
John Runefelt – dragspel
Stian Grimstad - tuba
Moa Danielson Grimstad - tupan (trumma)

KORT HISTORIA:

Den bulgarisk-svensk-norska gruppen Lele Lele Orchestra har funnits sedan 2003 och har sen dess utforskat den bulgariska folkmusikensskrymslen och vrår med egensinnig energi, innovation, leklust och nyfikna samarbeten med allt från körer, musiker från mellanösterntraditioner, flamencodansare och giganter inom den bulgariska folkmusiken som Teodosii Spassov, Filip Filipov och Borislav Zgurovski. 

Gruppen har gjort två studioalbum, 2017 släpptes den senaste "När ljuset går". LLO har under åren turnerat outtröttligt runt Sverige och Europa, gjort bejublade turnéer i Bulgarien och en stor mängd samarbeten, bl a genom fenomenet Aide Aide Balkan Jam Sessions som gjort succé i Stockholm, Göteborg och Malmö och på Stockholms Kulturfestival 2019.

Restaurangen öppnar kl 16:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se